Bockbierfestival

Woerdens Bockbierfestival


Het Woerdens Bockbier festival 2016 was weer een geweldig succes!

Deze editie was de zesde keer dat SPSW het festival heeft gehouden, en de vijfde keer dat het sfeervolle Kasteel Woerden de gastheer was. Wederom heeft het festival meer bezoekers getrokken dan het jaar ervoor. Dit keer omstreeks vijftienhonderd bezoekers, wat het tot nu toe ons meest drukbezochte bockbier festival maakt.

Ook de teller van het aantal deelnemende brouwerijen heeft nog niet eerder zo hoog gestaan. Met twintig deelnemers uit Nederland en België waren er in totaal zo'n drieëndertig verschillende bockbieren te proeven.

De bezoekers konden ook dit jaar weer laten weten wat zij het lekkerste bockbier vonden. Het resultaat was een gedeelte eerste plaats voor de Woerdense brouwerij Borrelnoot met de Dubbeldonder, en de Jopen brouwerij met de Johannieter. De derde plaats, met maar vier stemmen minder dan de winnaars, ging naar de Belgische brouwerij De Halve Maan uit Brugge, met de Brugse Bok.

Volgend jaar zal zonder tegenbericht het festijn weer plaatsvinden in het Kasteel van Woerden. De datum is al vastgezet op zondag 8 oktober 2017, dus zet dit direct in je agenda! 

BewarenBewarenBewaren