nieuws

Het Woerdens Bockbierfestival 2016

Op 9 oktober 2016 wordt in het sfeervolle Kasteel Woerden voor de zesde keer het Woerdens Bockbierfestival georganiseerd door Stichting Promotie Speciaalbier Woerden (SPSW).

De binnenplaats, restaurantgedeelte en het terras zullen worden ingericht als één gezellige proefruimte.

Dit jaar zullen er op het festival 20 kleine en wat grotere (streek)brouwerijen uit Nederland en België aanwezig zijn om hun bockbier te laten proeven.

Van elke brouwerij zal de brouwer of een medewerker aanwezig zijn om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Voor de lekkere trek zijn er enkele plaatselijke ondernemers bereid gevonden om hapjes en kleine gerechtjes te maken met bockbier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoofvlees met bockbier of bierbroodjes en bierworst. Ook zal het bekende Woerdens kaasmerk Reypenaer aanwezig zijn om de bezoekers hun kaas te laten proeven. Reypenaer is met bockbier dé ultieme combinatie betreft food-paring ofwel beer-paring.

Deelnemende brouwerijen uit de omgeving:

Maximus (Leidse Rijn), Borrelnoot (Woerden), Duits&Lauret (Vleuten), Spierbier (Mijdrecht), Hommeles (Houten), VandeStreek (Utrecht) en Bierhuysbock (Woerden).

Uit de rest van Nederland;

Texelse (Texel), Klein Duimpje (Hillegom), Rodenburg (Bronckhorst), De Eem (Amersfoort), Jopen (Haarlem), De Arn (Rijswijk), Blauwe Ijsbeer (Nieuwpoort) en Breugem(Zaandijk).

Uit België;

Het Anker (Mechelen), Scheldebrouwerij (Meer), De Halve Maan (Brugge), Chouffe (Wibrin) en Broeder Jacob (Wezegem).

Wanneer? Zondag 9 oktober

Waar? Kasteel Woerden – 3 minuten lopen vanaf het station!  Kasteel 3 3441BZ Woerden

Hoe laat? Van 14:00 tot 19:00 uur.

SPSW is opgericht door Drinkerij ‘t Bierhuys en Jaco Kazius Vormgeving uit Woerden en heeft als doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met speciaalbier van kleinere (streek) brouwerijen.

Vind ons op op facebook.com/spswoerden of twitter @bockbierfestijn.

 

 

« Terug naar het overzicht